Hva er forskjellen mellom en J1772 og CCS plugg?

J1772 (SAE J1772 plugg) og CCS (Combined Charging System) plugger er begge typer kontakter som brukes til å lade elektriske kjøretøy (EV).Her er de viktigste forskjellene mellom de to:

CCS-pluggen tilbyr høyere ladehastighet og kompatibilitet med forskjellige ladestandarder, noe som gjør den mer egnet for elbiler som krever raskere ladetider og støtte forDC hurtigladestasjon.Imidlertid forblir J1772-pluggen mye brukt og tilstrekkelig for langsommere ladebehov.

ccs
80A-J1772-Socket

Ladeevne: J1772-pluggen brukes primært til nivå 1- og nivå 2-lading, som gir strøm med lavere hastighet (opptil ca. 6-7 kW).På den annen side støtter CCS-pluggen både Level 1/2-lading og Level 3 DC-hurtiglading, som kan levere strøm med mye raskere hastighet (opptil flere hundre kilowatt). 

Fysisk design: J1772-pluggen har en sirkulær form med fem pinner, designet for AC-lading.Den består av en standardkontakt for strømoverføring og en ekstra pinne for kommunikasjonsformål.DeCCS plugger en videreutvikling av J1772-pluggen og har ytterligere to store pinner for DC-lading, slik at den kan håndtere både AC- og DC-lading. 

Kompatibilitet: En CCS-plugg er bakoverkompatibel med en J1772-plugg, noe som betyr at et kjøretøy med et CCS-inntak også kan akseptere en J1772-kontakt.En J1772-plugg kan imidlertid ikke brukes til DC-hurtiglading eller kobles til et CCS-inntak spesielt designet for det. 

Ladeinfrastruktur: CCS-plugger brukes oftere i hurtigladestasjoner over hele Europa og Nord-Amerika, og støtter både AC- og DC-lading.J1772-plugger er mer utbredt i nivå 1 og nivå 2 ladestasjoner, som ofte finnes i hjem, arbeidsplasser og offentlige ladepunkter. 

https://www.evsegroup.com/j1772-to-tesla-adapter/

CCS Combo 2 Plugg til Converter til CCS Combo 1 Plugg
Hvis ditt elektriske kjøretøy har europeisk standard CCS Combo 2-inntak for DC hurtiglading, og du ønsker å bruke DC hurtigladere i USA, Korea eller Taiwan, så er denne adapteren for deg!Denne holdbare adapteren lar CCS Combo 2-kjøretøyet lades med full hastighet på alle CCS Combo 1 hurtigladerstasjoner.Klassifisert for opptil 150 ampere og 600 volt DC DUOSIDA 150ACCS1 til CCS2 adapter.

Hvordan å bruke:

Vi anbefaler å bruke følgende trinn:

1. Plugg inn Combo 2-enden av adapteren til ladekabelen

2. Plugg inn Combo 1-enden av adapteren til bilens ladekontakt

3. Etter at adapteren har klikket på plass, er du klar for lading*

*Ikke glem å aktivere ladestasjonen

Når du er ferdig med ladingen, kobler du først fra kjøretøysiden og deretter ladestasjonssiden.Fjern kabelen fra ladestasjonen når den ikke er i bruk.


Innleggstid: 17. november 2023
  • Følg oss:
  • facebook (3)
  • linkedin (1)
  • twitter (1)
  • youtube
  • instagram (3)

Legg igjen din melding:

Skriv din melding her og send den til oss