FAQ

Për shtëpiake

Çfarë është një makinë elektrike?

Një automjet elektrik nuk ka motor me djegie të brendshme. Në vend të kësaj, mundësohet nga një motor elektrik i mundësuar nga bateri të rimbushshme.

A mund ta ngarkoni makinën tuaj elektrike në shtëpi?

Po, absolutisht! Karikimi i makinës tuaj elektrike në shtëpi është mënyra më efikase për të karikuar. Gjithashtu ju kursen kohë. Me një pikë ngarkimi të dedikuar ju thjesht shtoni kur makina juaj nuk është në përdorim dhe teknologjia e zgjuar do të fillojë dhe ndalojë ngarkimin për ju.

A mund ta lë EV -në të kyçur brenda natës?

Po, nuk ka nevojë të shqetësoheni për ngarkimin e tepërt, thjesht lini makinën tuaj të kyçur në një pikë të dedikuar karikimi dhe pajisja inteligjente do të dijë se sa energji nevojitet për të rimbushur dhe fikur pas.

A është e sigurt të ngarkoni një makinë elektrike në shi?

Pikat e ngarkimit të dedikuara kanë shtresa mbrojtjeje të ndërtuara për t'i bërë ballë shiut dhe kushteve ekstreme të motit që do të thotë se është krejtësisht e sigurt të ngarkoni automjetin tuaj.

A janë automjetet elektrike vërtet më të mira për mjedisin?

Ndryshe nga kushërinjtë e tyre të motorit me djegie shumë ndotëse, automjetet elektrike janë pa emetime në rrugë. Megjithatë, prodhimi i energjisë elektrike ende prodhon emetime, dhe kjo duhet të merret parasysh. Edhe kështu, hulumtimet sugjerojnë një reduktim prej 40% të emetimeve në krahasim me një makinë të vogël me benzinë, dhe ndërsa përdorimet e Rrjetit Kombëtar të Mbretërisë së Bashkuar bëhen "më të gjelbra", kjo shifër do të rritet ndjeshëm.

A nuk mund ta ngarkoj veturën time elektrike nga një prizë standarde me prizë me 3 kunja?

Po, mundeni - por me shumë kujdes…

1. Do t'ju duhet të kontrolloni prizën e shtëpisë tuaj nga një elektricist i kualifikuar për t'u siguruar që instalimet tuaja elektrike janë të sigurta për ngarkesën e madhe elektrike të nevojshme

2. Sigurohuni që keni një prizë në një vend të përshtatshëm për të marrë kabllon e karikimit: NUK është e sigurt të përdorni një kabllo shtesë për rimbushjen e makinës tuaj

3. Kjo metodë e karikimit është shumë e ngadaltë-rreth 6-8 orë për një distancë 100 milje

Përdorimi i një pike të dedikuar për karikimin e makinës është shumë më e sigurt, më e lirë dhe më e shpejtë se prizat standarde të prizës. Për më tepër, me grantet OLEV tani të disponueshme gjerësisht, një pikë ngarkimi cilësore nga Go Electric mund të kushtojë deri në 250 £, e pajisur dhe e punës.

Si mund të marr grantin qeveritar?

Thjesht na lini neve! Kur porositni pikën tuaj të karikimit nga Go Electric, ne thjesht kontrollojmë përshtatshmërinë tuaj dhe marrim disa detaje në mënyrë që të trajtojmë kërkesën tuaj për ju. Ne do të bëjmë të gjitha punët e këmbëve dhe fatura juaj e instalimit të pikës së karikimit do të ulet me 500 £!

A e bëjnë makinat elektrike faturën tuaj elektrike të rritet?

Në mënyrë të pashmangshme, përdorimi i më shumë energjisë duke ngarkuar automjetin tuaj në shtëpi do të rrisë faturën tuaj të energjisë elektrike. Sidoqoftë, rritja e kësaj kostoje është vetëm një pjesë e kostos së karburantit të automjeteve standarde me benzinë ​​ose naftë.

Si do të gjej stacione karikimi kur jam larg shtëpisë?

Edhe pse me siguri do të bëni pjesën më të madhe të karikimit të makinës tuaj në shtëpi ose në punë, do të keni nevojë për rimbushje herë pas here ndërsa jeni në rrugë. Ka shumë faqe interneti dhe aplikacione (të tilla si Zap Map dhe Open Charge Map) të cilat tregojnë stacionet më të afërt të karikimit dhe llojet e ngarkuesve në dispozicion.

Aktualisht ka më shumë se 15,000 pika të ngarkimit publik në Mbretërinë e Bashkuar me mbi 26,000 priza dhe priza të reja janë duke u instaluar gjatë gjithë kohës, kështu që mundësitë për të rimbushur makinën tuaj gjatë rrugës po rriten javë për javë.

Për Biznes

Cili është ndryshimi midis karikimit DC dhe AC?

Kur jeni duke kërkuar për një stacion karikimi EV mund të zgjidhni një karikim AC ose DC në varësi të kohës që dëshironi të shpenzoni për karikimin e automjetit. Në mënyrë tipike nëse doni të kaloni ca kohë në një vend dhe nuk ka nxitim atëherë zgjidhni portën e karikimit AC. AC është një opsion i karikimit të ngadaltë në krahasim me atë të DC. Me DC ju zakonisht mund të ngarkoni EV tuaj në një përqindje të drejtë në një orë, ndërsa me AC do të merrni rreth 70% të ngarkuar në 4 orë.

AC është në dispozicion në rrjetin e energjisë dhe mund të transmetohet në distanca të gjata ekonomikisht, por një makinë ndryshon AC në DC për karikim. DC, nga ana tjetër, përdoret kryesisht për ngarkimin e shpejtë të EV dhe është një konstante. Isshtë rrymë direkte dhe ruhet në bateritë e pajisjes elektronike portative.

Dallimi kryesor midis karikimit AC dhe DC është konvertimi i fuqisë; në DC konvertimi ndodh jashtë automjetit, ndërsa në AC fuqia konvertohet brenda automjetit.

A mund ta lidh makinën time në prizën e zakonshme të shtëpisë ose mund të përdor një kabllo shtesë?

Jo, nuk duhet ta lidhni makinën tuaj në një shtëpi të rregullt ose në prizë të jashtme ose të përdorni kabllo zgjatues pasi kjo mund të jetë e rrezikshme. Mënyra më e sigurt për të ngarkuar një makinë elektrike në shtëpi është përdorimi i pajisjeve të dedikuara për furnizimin me automjete elektrike (EVSE). Kjo përbëhet nga një prizë e jashtme e mbrojtur siç duhet nga shiu dhe një lloj pajisjeje të rrymës së mbetur që është projektuar për të trajtuar impulset DC, si dhe rrymën AC. Një qark i veçantë nga bordi i shpërndarjes duhet të përdoret për të furnizuar EVSE. Lidhjet e shtrirjes nuk duhet të përdoren, madje edhe të pa mbështjellura; ato nuk kanë për qëllim të mbajnë rrymë të plotë nominale për periudha të gjata

Si të përdorni një kartë RFID për karikim?

RFID është akronimi për Identifikimin e Frekuencës së Radios. Shtë një metodë e komunikimit pa tel që ndihmon në përcaktimin e identitetit të një objekti fizik, në këtë rast, EV tuajin dhe veten tuaj. RFID transmeton identitetin duke përdorur valët e radios të një objekti pa tel. Meqenëse çdo kartë RFID, përdoruesi duhet të lexohet nga një lexues dhe një kompjuter. Prandaj për të përdorur kartën ju do të kërkonit që së pari të blini një kartë RFID dhe ta regjistroni atë me detajet që kërkon.

Tjetra, kur shkoni në një vend publik në cilindo nga stacionet e regjistruara të tarifimit komercial EV, ju duhet të skanoni kartën tuaj RFID dhe ta vërtetoni atë thjesht duke skanuar kartën në hetuesin RFID që është ngulitur në njësinë Smart le. Kjo do t'i lejojë lexuesit të identifikojë kartën dhe sinjali do të kodohet në numrin e identitetit që transmetohet nga karta RFID. Pasi të bëhet identifikimi, mund të filloni të ngarkoni EV tuaj. Të gjitha stacionet publike të ngarkimit të EV në Bharat do t'ju lejojnë të ngarkoni EV tuaj pas identifikimit RFID.

Si ta karikoj makinën time elektrike?

1. Parkoni automjetin tuaj në mënyrë që priza e karikimit të arrihet lehtë me lidhësin e karikimit: Kablloja e karikimit nuk duhet të jetë nën asnjë tendosje gjatë procedurës së karikimit.

2. Hapni prizën e karikimit në automjet.

3. Lidheni plotësisht lidhësin e karikimit në prizë. Procesi i karikimit do të fillojë vetëm kur lidhësi i karikimit të ketë një lidhje të sigurt midis pikës së ngarkimit dhe makinës.

Cilat janë llojet e ndryshme të automjeteve elektrike?

Automjetet Elektrike të Baterisë (BEV): BEV-të përdorin vetëm një bateri për të fuqizuar motorin dhe bateritë ngarkohen nga stacionet e karikimit me priza.
Automjetet Elektrike Hibride (HEV): HEV -të mundësohen nga karburantet tradicionale, si dhe energjia elektrike e ruajtur në një bateri. Në vend të prizës, ata përdorin frenim rigjenerues ose motor me djegie të brendshme për të ngarkuar baterinë e tyre.
Automjete Elektrike Hibride Plug-in (PHEV): PHEV-të kanë motorë me djegie të brendshme ose burime të tjera shtytëse dhe motorë elektrikë. Ato gjithashtu mundësohen nga lëndë djegëse konvencionale ose nga një bateri, por bateritë në PHEV janë më të mëdha se ato në HEV. Bateritë PHEV ngarkohen ose nga një stacion karikimi plug-in, frenim rigjenerues ose motor me djegie të brendshme.

Kur kërkojmë karikim AC ose DC?

Para se të merrni parasysh ngarkimin e automjetit tuaj elektrik është e rëndësishme që të mësoni ndryshimin midis stacioneve elektrike të argëtimit AC dhe DC. Stacioni i karikimit AC është i pajisur për të furnizuar deri në 22kW karikuesin e automjetit në bord. Ngarkuesi DC mund të furnizojë direkt me 150kW baterinë e automjetit. Sidoqoftë, ndryshimi kryesor është se sapo me karikues DC automjeti juaj elektrik arrin 80% të ngarkesës, atëherë për 20% të mbetur koha e kërkuar është më e gjatë. Procesi i karikimit AC është i qëndrueshëm dhe kërkon një kohë më të gjatë për të rimbushur makinën tuaj sesa një port i karikimit DC.

Por përfitimi i të pasurit një port të karikimit AC është fakti se është me kosto efektive dhe mund të përdoret nga çdo rrjet elektrik pa pasur nevojë të bëni shumë azhurnime.

Në rast se jeni në nxitim për të ngarkuar automjetin tuaj elektrik, atëherë kërkoni një pikë të karikimit të makinave elektrike që ka lidhje DC pasi kjo do të karikojë automjetin tuaj më shpejt. Sidoqoftë, nëse jeni duke ngarkuar makinën tuaj ose një automjet tjetër elektronik në shtëpi, shkoni të zgjidhni një pikë ngarkimi AC dhe jepini një kohë të konsiderueshme për të rimbushur automjetin tuaj.

Cili është përfitimi i karikimit AC dhe DC?

Të dy pikat e karikimit të makinave elektrike AC dhe DC kanë përfitimet e tyre. Me karikues AC ju mund të karikoni në shtëpi ose në punë dhe të përdorni PowerPoint standard elektrik që është 240 volt AC / 15 amp furnizim me energji elektrike. Në varësi të ngarkuesit në bord të EV -së, tarifa e ngarkimit do të përcaktohet. Zakonisht është midis 2.5 kilovat (kW) deri në 7 .5 kW? Prandaj, nëse një makinë elektrike është me fuqi 2.5 kW, atëherë do të kërkonit që ajo të lihej brenda natës për t'u rimbushur plotësisht. Gjithashtu, ngarkimi i AC porton me kosto efektive dhe mund të bëhet nga çdo rrjet elektrik ndërsa mund të transmetohet në distanca të gjata.

Ngarkimi DC, nga ana tjetër, do t'ju sigurojë që të ngarkoni EV tuaj me një shpejtësi më të shpejtë, duke ju lejuar të keni më shumë fleksibilitet me kalimin e kohës. Për këtë qëllim, shumë vende publike që ofrojnë stacione të karikimit të makinave elektrike tani ofrojnë porte të karikimit DC për EV.

Çfarë do të zgjedhim në Shtëpi ose në Stacionin e Karikimit Publik?

Shumica e makinave EV tani janë ndërtuar me një stacion karikimi të Nivelit 1, pra kanë një rrymë karikimi prej 12A 120V. Kjo lejon që makina të ngarkohet nga një prizë standarde shtëpiake. Por kjo preferohet të jetë e përshtatshme për ata që kanë një makinë hibride ose nuk udhëtojnë shumë. Në rast se udhëtoni shumë atëherë është më mirë të instaloni një stacion karikimi EV që është i Nivelit 2. Ky nivel do të thotë që ju mund të karikoni EV tuaj për 10 orë që do të mbulojë 100 milje ose më shumë sipas gamës së automjeteve dhe Niveli 2 ka 16A 240V. Gjithashtu, të kesh një pikë ngarkimi AC në shtëpi do të thotë që ju mund të përdorni sistemin ekzistues për të karikuar makinën tuaj pa pasur nevojë të bëni shumë azhurnime. Alsoshtë gjithashtu më e ulët se karikimi DC. Prandaj në shtëpi zgjidhni, një stacion të karikimit AC, ndërsa në publik shkoni për portet e karikimit DC.

Në vendet publike, është më mirë të keni porte karikimi DC sepse DC siguron ngarkimin e shpejtë të makinës elektrike. Me rritjen e EV në rrugë Portet e karikimit DC do të lejojnë që më shumë makina të ngarkohen në stacionin e karikimit.

A përshtatet lidhësi i karikimit AC me hyrjen time EV?

Për të përmbushur standardet globale të karikimit, karikuesit Delta AC vijnë me lloje të ndryshme të lidhësve të karikimit, duke përfshirë SAE J1772, IEC 62196-2 Type 2 dhe GB/T. Këto janë standarde globale të karikimit dhe do të përshtaten me shumicën e EV të disponueshme sot.

SAE J1772 është e zakonshme në Shtetet e Bashkuara dhe Japoni ndërsa IEC 62196-2 Type 2 është e zakonshme në Evropë dhe Azinë Juglindore. GB/T është standardi kombëtar i përdorur në Kinë.

A përshtatet lidhësi i karikimit DC me prizën time të hyrjes në makinën EV?

Ngarkuesit DC vijnë me lloje të ndryshme të lidhësve të karikimit për të përmbushur standardet globale të karikimit, duke përfshirë CCS1, CCS2, CHAdeMO dhe GB/T 20234.3.

CCS1 është e zakonshme në Shtetet e Bashkuara dhe CCS2 është miratuar gjerësisht në Evropë dhe Azinë Juglindore. CHAdeMO përdoret nga prodhuesit japonezë të EV dhe GB/T është standardi kombëtar i përdorur në Kinë.

Cilin karikues EV duhet të zgjedh?

Kjo varet nga gjendja juaj. Ngarkuesit e shpejtë DC janë ideale për rastet kur duhet të rimbushni shpejt EV -në tuaj, të tilla si në një stacion të ngarkimit të autostradës ndërqytetëse ose ndalesë pushimi. Një karikues AC është i përshtatshëm për vendet ku qëndroni më gjatë, të tilla si vendi i punës, qendrat tregtare, kinema dhe në shtëpi.

Sa kohë duhet për të ngarkuar një automjet elektrik?

Ekzistojnë tre lloje të opsioneve të karikimit:
• Karikimi në shtëpi - 6-8* orë.
• Tarifimi publik - 2-6* orë.
• Karikimit të shpejtë i duhen më pak se 25* minuta për të arritur një karikim 80%.
Për shkak të llojeve të ndryshme dhe madhësive të baterive të makinave elektrike, këto kohë mund të ndryshojnë.

Ku është instaluar Pika e Ngarkimit në Shtëpi?

Pika e Ngarkimit në Shtëpi është e instaluar në një mur të jashtëm afër vendit ku parkoni makinën tuaj. Për shumicën e shtëpive kjo lehtë mund të instalohet. Sidoqoftë, nëse jetoni në apartament pa hapësirën tuaj të parkimit, ose në një shtëpi me tarracë me një shteg publik në derën tuaj të përparme, mund të jetë e vështirë të keni një pikë ngarkimi të instaluar.


  • Na ndiq:
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube
  • instagram

Lini mesazhin tuaj:

Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni