Mënyrat e karikimit të EV

123232

Mënyrat e karikimit të makinave elektrike

Modaliteti 1 Karikues EV

Teknologjia e karikimit të modalitetit 1 i referohet karikimit në shtëpi nga një prizë standarde elektrike me një kordon zgjatues të thjeshtë.Ky lloj karikimi përfshin futjen e një automjeti elektrik në një prizë standarde shtëpiake.Ky lloj karikimi përfshin futjen e një automjeti elektrik në një prizë standarde shtëpiake.Kjo metodë e karikimit nuk u siguron përdoruesve mbrojtje ndaj goditjeve kundër rrymave DC.

Karikuesit MIDA EV nuk e ofrojnë këtë teknologji dhe rekomandojnë klientët e tyre që të mos e përdorin atë.
Është një rimbushje që ndodh në rrymë alternative (CA), deri në 16 A, përmes një prize shtëpiake ose industriale dhe nuk ka mbrojtje dhe komunikim me automjetin.
Modaliteti 1 përdoret zakonisht për automjete të lehta, për shembull motoçikleta elektrike.

modaliteti 1

Modaliteti 2 Karikues EV

Modaliteti 2 i karikimit përfshin përdorimin e një kablloje të veçantë me mbrojtje të integruar ndaj goditjeve kundër rrymave AC dhe DC.Në modalitetin 2 të karikimit, kablloja e karikimit sigurohet me EV.Ndryshe nga karikimi i Mode 1, kabllot e karikimit të Mode 2 kanë mbrojtje të integruar në kabllo, e cila mbron nga goditja elektrike.Modaliteti 2 i karikimit është aktualisht mënyra më e zakonshme e karikimit të EV.
Është një rimbushje në AC përmes një prize shtëpiake ose industriale që ka një pajisje mbrojtëse të integruar në kabllon e karikimit.
Pajisja mbrojtëse tha "Incable Control Box" (ICCB) ka funksionin për të rregulluar fuqinë dhe për të monitoruar parametrat e sigurisë (p.sh. për të integruar një mbrojtje diferenciale), kjo mënyrë përdoret zakonisht në sferën shtëpiake dhe industriale, jo për rikarikimin e hapur për palët e treta ose publike.

mënyra 2

Modaliteti 3 Karikimi EV

Modaliteti 3 i karikimit përfshin përdorimin e një stacioni karikimi të dedikuar ose një kutie muri të montuar në shtëpi për karikimin e EV.Të dyja ofrojnë mbrojtje ndaj goditjeve kundër rrymave AC ose DC.Në modalitetin 3, kablloja lidhëse është e pajisur me kutinë e murit ose stacionin e karikimit dhe EV nuk ka nevojë për një kabllo të dedikuar për karikim.Modaliteti 3 i karikimit është aktualisht mjeti i preferuar i karikimit EV.
Është kur automjeti elektrik është i lidhur me një pikë karikimi (EVSE) që siguron: komunikimin me automjetin përmes një protokolli PWM, heqjen e funksionit të mbrojtjes diferenciale dhe mbrojtësit magneto-termik të motorit dhe menaxhimin e miratimit dhe sigurisë së duhur. pika kontrolli.Me këtë modalitet, automjeti mund të rikarikohet në fuqi trefazore deri në 63 A (rreth 44 kW) si në mjedise private ashtu edhe në ato publike, përmes spinës së karikimit të tipit 2.

modaliteti 3

Modaliteti 4 Karikues i shpejtë DC

Modaliteti 4 shpesh referohet si 'karikim i shpejtë DC', ose thjesht 'karikim i shpejtë'.Megjithatë, duke pasur parasysh normat e ndryshme të karikimit për modalitetin 4 - (aktualisht duke filluar me njësitë portative 5kW deri në 50kW dhe 150kW, plus standardet 350 dhe 400kW që do të futen së shpejti)
Është kur rimbushja bëhet përmes një pike ngarkimi në rrymë të vazhdueshme (CD) e cila është e pajisur me funksione kontrolli dhe mbrojtjeje. Mund të pajiset me spinën e karikimit të tipit 2 për rrymat deri në 80 A, ose me tipin Combo për rrymat deri në 200 A, me fuqi deri në 170 kW.

图片1
1232dw

  • Na ndiq:
  • facebook (3)
  • linkedin (1)
  • Twitter (1)
  • YouTube
  • instagram (3)

Lini Mesazhin tuaj:

Shkruani mesazhin tuaj këtu dhe na dërgoni