Режими на полнење на ЕВ

123232

Режими на полнење електрични автомобили

Режим 1 ЕВ полнач

Режим 1 технологијата за полнење се однесува на домашно полнење од стандарден штекер со едноставен продолжен кабел. Овој тип на полнење вклучува вклучување електрично возило во стандарден штекер за домаќинство. Овој тип на полнење вклучува вклучување електрично возило во стандарден штекер за домаќинство. Овој метод на полнење не им обезбедува на корисниците заштита од удари од еднонасочни струи.

MIDA EV полначите не ја обезбедуваат оваа технологија и им препорачуваат на своите клиенти да не ја користат.
Тоа е надополнување што се случува во наизменична струја (CA), до 16 А, преку домашен или индустриски штекер и нема заштита и комуникација со возилото.
Режимот 1 обично се користи за лесни возила, на пример електрични мотоцикли.

mode1

Режим 2 ЕВ полнач

Режимот 2 за полнење подразбира употреба на специјален кабел со интегрирана заштита од удари против наизменични и еднонасочни струи. Во режимот за полнење 2, кабелот за полнење е обезбеден со ЕВ. За разлика од режимот за полнење 1, каблите за полнење на режимот 2 имаат вградена заштита во каблите што штити од електричен шок. Режимот 2 полнењето во моментов е највообичаен начин за полнење на електрични возила.
Тоа е полнење на наизменична струја преку домашен или индустриски приклучок кој има интегриран заштитен уред во кабелот за полнење.
Уредот за заштита рече „Incable Control Box“ (ICCB) има функција да ја регулира моќноста и да ги следи безбедносните параметри (на пример, да интегрира диференцијална заштита), овој режим обично се користи во домашната и индустриската сфера, а не за полнење отворено за трети страни или јавноста.

mode2

Режим 3 ЕВ Полнење

Режимот 3 за полнење вклучува употреба на наменска станица за полнење или домашна wallидна кутија за електрично полнење. И двете обезбедуваат шок заштита од наизменични или еднонасочни струи. Во режим 3, кабелот за поврзување е обезбеден со boxидна кутија или станица за полнење и на ЕВ не му треба наменски кабел за полнење. Режимот 3 полнење во моментов е најпосакувано средство за полнење на ЕВ.
Тоа е кога електричното возило е поврзано со точка за полнење (EVSE) што обезбедува: да комуницира со возилото преку PWM протокол, да се ослободи од функцијата на диференцијална заштита и магнето-термички заштитник на моторот и да управува со одобрувањето и соодветната безбедност контролни пунктови. Со овој режим, возилото може да се наполни во трифазна моќност до 63 А (околу 44kW) и во приватна и во јавна средина, преку приклучок за полнење тип 2

mode3

Режим 4 DC брз полнач

Режимот 4 често се нарекува "DC брзо полнење", или само "брзо полнење". Меѓутоа, со оглед на многу различните стапки на полнење за режим 4 - (во моментов започнува со преносни единици од 5kW до 50kW и 150kW, плус стандардите што наскоро ќе се воведат во 350 и 400kW)
Тоа е кога полнењето е преку точка на полнење во директна струја (ЦД) која е опремена со контролни и заштитни функции. Може да биде опремена со приклучок за полнење тип 2 за струи до 80 А, или со комбиниран тип за струи до 200 А, со моќност до 170 kW.

图片1
1232dw

  • Следете н:
  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • youtube
  • instagram

Оставете ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја